"Impact op gezondheid"

Wat is osteopathie?

Osteopathie bekijkt het lichaam als geheel en gaat op zoek naar de onderliggende oorzaak en oplossing van een klacht.

Als osteopaat gaan wij opzoek naar welke weefsels en/of regio’s er bewegingsverlies tonen. Dit betekent concreet dat er gekeken wordt naar de wervelkolom, spieren, gewrichten, bindweefsel (fascia), ketens, bloedvaten, zenuwen, bindweefsel rondom organen en belangrijke structuren rondom de schedel zoals het kaakgewricht. Een klacht wordt vanuit een brede visie bekeken en behandeld.  Zodra er een pijnlijke structuur gevonden is, zullen alle bovenstaande weefsels die in relatie staan tot de klacht worden behandeld.

Bij Impact Osteopathie gaan wij een stap verder, nemen de tijd en kijken met een frisse blik naar jouw klachten en lichaam.

Tijdens de behandeling gebruiken wij verschillende technieken. Wij maken gewrichten los doormiddel van mobilisaties en manipulaties. Ook gebruiken wij belangrijke en bewezen effectieve technieken voor de fascia (bindweefsel) rondom organen. Dit is uniek ten opzichte van andere behandelmethodes. Helaas wordt dit vaak over het hoofd gezien waardoor klachten niet verbeteren of onnodig lang aanblijven houden.

Daarnaast kan de doorbloeding en bezenuwing ook een belangrijke rol spelen bij het ontstaan of in stand houden van klachten. Waar nodig wordt er aandacht aan leefstijl, voeding en beweging geschonken.

Indicaties voor osteopathie:

Impact Osteopathie behandelt veel verschillende klachten. Wij zien zowel volwassenen, sporters en kinderen vanaf 12 jaar voor klachten of preventief. Twijfel je of wij wat voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, of maak gebruik van de gratis screening mogelijkheid. Een klein aantal voorbeelden waar wij ons op richten:

  • Nek- en rugklachten
  • Gewrichtsklachten (bijvoorbeeld aan schouder en heup)
  • Hoofdpijn en duizeligheid 
  • Kaakklachten
  • Sportblessures en andere blessures
  • Buikklachten (bijvoorbeeld maag-, darm- en overige buikklachten)
  • Ademhalingsklachten, bijvoorbeeld na corona of een longontsteking
  • Preventie van klachten en blessures
  • Second opinion
Volwassenen

Veel volwassenen kiezen voor osteopathie omdat dit het hele lichaam onderzoekt en behandeld.

Preventief

Voorkomen is beter dan genezen! Waarom wachten tot het te laat is? Laat jezelf preventief onderzoeken, adviseren en behandelen.

Sporters

Sport en osteopathie gaan goed samen. Niet voor niets kiezen topsporters voor osteopathie.

Kinderen

Wij zien kinderen vanaf 12 jaar binnen onze praktijk. Kinderen onder de 12 verwijzen wij graag door naar onze collega's waar wij mee samenwerken.

Impact door Osteopathie

Dé praktijk met impact op gezondheid door osteopathie. Wij bekijken het lichaam als geheel en gaan op zoek naar de verklaring en oplossing voor jouw klachten.